Sigurnosno-obavještajna agencija

Rad SOA-e sastoji se od posebnih oblika prikupljanja podataka od značaja za nacionalnu sigurnost, njihove obrade i analize te pružanja obavještajne potpore donositeljima političkih odluka i nadležnim državnim tijelima. SOA prikuplja i analizira podatke u cilju otkrivanja i sprječavanja radnji pojedinaca ili skupina koje su usmjerene protiv opstojnosti, neovisnosti, jedinstvenosti i suvereniteta Republike Hrvatske, nasilnom rušenju ustroja državne vlasti, ugrožavanju ljudskih prava i temeljnih sloboda te osnova gospodarskog sustava RH.

Nacionalni CERT
 
Nataša Glavor
 
Nataša je voditeljica je Nacionalnog CERT-a (CERT.hr). Diplomirala je matematiku, smjer računarstvo na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Bila članica radne skupine za izradu zakona o informacijskoj sigurnosti, zakona o kibernetičkoj sigurnosti, kao i UN-ovog Multistakeholder Advisory Group, savjetodavnog tijela glavnog tajnika UN-a za teme upravljanja internetom. Aktivna je u nacionalnoj i međunarodnoj zajednici kibernetičke sigurnosti, certificirana je za lead auditora prema normi ISO 27001:2013.
 
Jakov Đogić
 
Radi kao stručni suradnik u sektoru Nacionalnog CERT-a pri CARNET-u. Njegove obveze uključuju provjeru ranjivosti, penetracijska testiranja, elektroničke certifikate te podizanje svijesti o kibernetičkoj sigurnosti.
 
Jakov Kiš
 
Da, još jedan Jakov iz Nacionalnog CERT-a. Bavi se podizanjem svijesti o kibernetičkoj sigurnosti, izradom edukativnih materijala, održava razne edukacije i webinare, a nerijetko se pojavi i na malim ekranima.

Laboratorij za sustave i signale, Fakultet elektrotehnike i računarstva

Predrag Pale

Predrag Pale je diplomirao, magistrirao i doktorirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Njegov znanstveni interes obuhvaća primjenu informacijskih tehnologija u obrazovanju, korisnička sučelja i sigurnost informacijskih sustava. Predrag Pale djeluje kao konzultant, projektant, edukator i predavač u području informacijskih sustava i obrazovanja. Tijekom svog tridesetogodišnjeg profesionalnog iskustva, Predrag Pale se usredotočio na primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Od 1986. godine radi na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu te je bio uključen u projekte za primjenu informacijskih tehnologija u obrazovanju i javnim sustavima.

Benjamin Nadarević

Benjamin je zaposlen na FER-u te se prvenstveno bavi penetracijskim testiranjima web aplikacija, mreža i sličnog, te red teaming vježbama. Također priprema i provodi sigurnosne edukacije i natjecanja, a veliki fokus stavlja i na prikupljanje threat intelligence podataka. Od 2021. sudjeluje u pripremi zadataka i infrastrukture za Hacknite natjecanja, a 2023. je bio dio Nacionalnog tima koje je predstavljao Hrvatsku na ECSC-u u Norveškoj.

Leon Juranić

Leon Juranić is a security consultant at Mend where he works on improving application security products. He has decades of experience in information security and application security. He founded DefenseCode company, most famous for its DAST and SAST products. DefenseCode was later acquired by WhiteSource/Mend. Leon has numerous vulnerability advisories and CVEs on his belt. He has been 3 times slashdotted and has discovered critical security vulnerabilities in software products from Microsoft, Apple, Linux, Cisco, NASA, etc.

Didier Stevens
 
Didier je viši analitičar, radi u Timu kibernetičke otpornosti i Timu za istraživanje i razvoj. Uz svoje profesionalne aktivnosti u NVISO-u, Didier je također Microsoft MVP (2011.-2016. nagrađen MVP Consumer Security, 2016.-2023. nagrađen MVP Windows Insider) i SANS Internet Storm Center Senior Handler. On je stručnjak za zlonamjerne dokumente (PDF i Microsoft Office), pionir u istraživanju maldocova i autor alata otvorenog koda i privatnih alata crvenog tima.

Bojan Alikavazović

Bojan trenutno radi na poziciji Principal Cyber Threat Intelligence Specialist u tvrtki Infigo IS. U svom višegodišnjem iskustvu obavljao je poslove u različitim područjima računalne i informacijske sigurnosti: penetracijske testove, integracije sigurnosnih mehanizama, analize malware-a, analize i ojačanja industrijskih kontrolnih sustava, Cyber Threat Hunting-a, sudjelovanja na cyber incidentima i slično. Čest je govornik na konferencijama u Hrvatskoj i inozemstvu.