Sigurnosno-obavještajna agencija

Rad SOA-e sastoji se od posebnih oblika prikupljanja podataka od značaja za nacionalnu sigurnost, njihove obrade i analize te pružanja obavještajne potpore donositeljima političkih odluka i nadležnim državnim tijelima. SOA prikuplja i analizira podatke u cilju otkrivanja i sprječavanja radnji pojedinaca ili skupina koje su usmjerene protiv opstojnosti, neovisnosti, jedinstvenosti i suvereniteta Republike Hrvatske, nasilnom rušenju ustroja državne vlasti, ugrožavanju ljudskih prava i temeljnih sloboda te osnova gospodarskog sustava RH.

Nacionalni CERT
 
Nataša Glavor
 
Nataša je voditeljica je Nacionalnog CERT-a (CERT.hr). Diplomirala je matematiku, smjer računarstvo na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Bila članica radne skupine za izradu zakona o informacijskoj sigurnosti, zakona o kibernetičkoj sigurnosti, kao i UN-ovog Multistakeholder Advisory Group, savjetodavnog tijela glavnog tajnika UN-a za teme upravljanja internetom. Aktivna je u nacionalnoj i međunarodnoj zajednici kibernetičke sigurnosti, certificirana je za lead auditora prema normi ISO 27001:2013.
 
Jakov Đogić
 
Radi kao stručni suradnik u sektoru Nacionalnog CERT-a pri CARNET-u. Njegove obveze uključuju provjeru ranjivosti, penetracijska testiranja, elektroničke certifikate te podizanje svijesti o kibernetičkoj sigurnosti.
 
Jakov Kiš
 
Da, još jedan Jakov iz Nacionalnog CERT-a. Bavi se podizanjem svijesti o kibernetičkoj sigurnosti, izradom edukativnih materijala, održava razne edukacije i webinare, a nerijetko se pojavi i na malim ekranima.

Laboratorij za sustave i signale, Fakultet elektrotehnike i računarstva

Predrag Pale

Predrag Pale je diplomirao, magistrirao i doktorirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Njegov znanstveni interes obuhvaća primjenu informacijskih tehnologija u obrazovanju, korisnička sučelja i sigurnost informacijskih sustava. Predrag Pale djeluje kao konzultant, projektant, edukator i predavač u području informacijskih sustava i obrazovanja. Tijekom svog tridesetogodišnjeg profesionalnog iskustva, Predrag Pale se usredotočio na primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Od 1986. godine radi na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu te je bio uključen u projekte za primjenu informacijskih tehnologija u obrazovanju i javnim sustavima.

Benjamin Nadarević

Benjamin je zaposlen na FER-u te se prvenstveno bavi penetracijskim testiranjima web aplikacija, mreža i sličnog, te red teaming vježbama. Također priprema i provodi sigurnosne edukacije i natjecanja, a veliki fokus stavlja i na prikupljanje threat intelligence podataka. Od 2021. sudjeluje u pripremi zadataka i infrastrukture za Hacknite natjecanja, a 2023. je bio dio Nacionalnog tima koje je predstavljao Hrvatsku na ECSC-u u Norveškoj.

Timothy C. Rank

Timothy Rank je tužitelj za vezu Ministarstva pravosuđa Sjedinjenih Američkih Država za kibernetički kriminal u Eurojustu u Haagu, Nizozemska, gdje je svoj rad započeo u travnju 2022. G. Rank je iskusni tužitelj Ministarstva pravosuđa koji je više od dva desetljeća radio na različitim kriminalnim slučajevima, uključujući kibernetički kriminal, složene financijske prijevare i pitanja nacionalne sigurnosti. U Eurojustu, g. Rank se usredotočuje na međunarodnu suradnju u istragama kibernetičkog kriminala između tužitelja i tijela za provedbu zakona u SAD-u i Europi u slučajevima od zajedničkog interesa, kao i na razvoj odnosa za izgradnju kapaciteta sa zemljama koje su zastupljene u Eurojustu. Prije travnja 2022. g. Rank je služio u Državnom odvjetništvu SAD-a za Distrikt Minnesota kao šef Kaznenog odjela, a prije toga kao zamjenik načelnika Odjela za nacionalnu sigurnost i kibernetički kriminal i Odjela za financijske prijevare i javnu korupciju.

Didier Stevens
 
Didier je viši analitičar, radi u Timu kibernetičke otpornosti i Timu za istraživanje i razvoj. Uz svoje profesionalne aktivnosti u NVISO-u, Didier je također Microsoft MVP (2011.-2016. nagrađen MVP Consumer Security, 2016.-2023. nagrađen MVP Windows Insider) i SANS Internet Storm Center Senior Handler. On je stručnjak za zlonamjerne dokumente (PDF i Microsoft Office), pionir u istraživanju maldocova i autor alata otvorenog koda i privatnih alata crvenog tima.

Bojan Alikavazović

Bojan trenutno radi na poziciji Principal Cyber Threat Intelligence Specialist u tvrtki Infigo IS. U svom višegodišnjem iskustvu obavljao je poslove u različitim područjima računalne i informacijske sigurnosti: penetracijske testove, integracije sigurnosnih mehanizama, analize malware-a, analize i ojačanja industrijskih kontrolnih sustava, Cyber Threat Hunting-a, sudjelovanja na cyber incidentima i slično. Čest je govornik na konferencijama u Hrvatskoj i inozemstvu.